1. kolo MPD mužů a žen

Po řadě zmatků a odkladů se konečně uskutečnilo první kolo MPD mužů i žen. Také obě naše sparťanská družstva se ho zúčastnila nakonec s celkem dobrým výsledkem.

Muži na Kotlářce skončili čtvrtí, družstvo žen (složené převážně z dorostenek a žákyň) nakonec obsadilo bronzovou, tedy třetí příčku.

 K dobrým výsledkům mj. přispěla i práce nového vedoucího družstva žen Ondry Bureše. (Já si ponechal funkci vedoucího družstva mužů. Pozn. O. Č.) Ten si dal práci nejen s administrativou (soupisky obou družstev), ale i s motivací závodníků (hlavně tedy závodnic). No, a výsledek je vidět.

Teď víc k vlastním závodům. Závody se nesly ve znamení premiéry; obvyklé problémy (kontrola přihlášek a soupisek, škrty, kamera,…) byly ještě umocněny situací kolem „korony“. Ale takový už bývá kolorit úvodních závodů.

Naši muži skončili, jak už bylo řečeno, o pár bodů čtvrtí. To třetí místo bylo na dosah, ale pár problémů (zranění, resp. obava o obnovu zranění apod.) znamenalo, že jsme nemohli postavit štafetu. Toho AC Praha 1890 využili a o body za štafety nás překonali. Bodovalo celkem 9 našich závodníků. Nejvíc bodů získali vrhači Brothánek, Exner a Pohůnek; dohromady 33 bodů. Běžci Bradáč, Daněk a Miler „utrhli“ 20 bodů a o zbytek se podělili Bureš, Řehák a Zikmund.

Co se týče hezčí části naší výpravy, tedy družstva žen, tak tam excelovala Pavlína Cubínková. Jediná získala více než 10 bodů, konkrétně dvanáct.

Ostatní děvčata již tolik bodů nezískala, ale protože za družstvo bodovalo celkem 15 žen a dívek, tak to v součtu stačilo na to, již zmíněné, třetí místo. Podle počtu získaných bodů si je můžeme seřadit:

Blechová K.(9), Žuffová A. (8), Svobodová A. (8), Komárková K.(7), Najmonová R.(7), Pallová Kl.(6), Krimláková E.(5), Čadová N.(4), Florová M.(3), Zvěřinová S.(3), Veselá V.(2), Konířová A.K.(2), Pastuchová A.(1), Jaroušková A.(1). Nesmím zapomenout na štafety! Vždyť právě ty posunuly družstvo na třetí místo.

Na závodech padla řada osobních rekordů a nejlepších výkonů sezony, zmíním se např. o osmistovce Adély Svobodové a Ráchel Najmonové. Také dvoustovka Karoliny Blechové stojí za zmínku.

A teď hurá, začínají prázdniny! Ale vzhledem ke zvláštnostem letošní sezony to nebude žádné lenošení. (Různá MČR, hlavně vícebojaře, pro ty lepší ligové soutěže,…) Na řadu z nás čekají soustředění a výcvikové tábory…

Pro závodníky a závodnice družstev MPD je důležité, dobře se připravit na druhé kolo, které se uskuteční 18. září na našem stadionu na Podvinném Mlýnu. (Jak občas říkám: Omlouvá vlastní smrt a vlastní svatba; protože kdo nemůže závodit, měl by pomáhat.)

Ondra Čerepušťák

Výsledky