Úspěch družstva starších žáků a žákyň

Společné družstvo se umístilo na III. místě pražského přeboru a získalo bronzové medaile žáků

Družstvo žáků postoupilo na přebor Čech, který se uskuteční 10.9.2016.

 

Společné družstvo sparťanů porazilo ve dvou finálových kolech, které jsme uspořádali na našem stadionu 25. srpna a 5. září družstva USK Praha, ZŠ Jesenivou, Duklu Praha, Spartak Praha 4. Před naším družstev skončilo družstvo Atletika Jižní Město, vitězem přeboru Prahy a zlaté medaile získalo  družstvo ASK Slavia Praha.

 

Konečná tabulka soutěže                        

  1. ASK Slavia Praha               336,5
  2. Atletika Jižní Město         223,0
  3. A.C.Sparta Praha             174,0
  4. SK ZŠ Jeaseniova          150,0
  5. Spartak Praha 4               116,0
  6. USK Praha                         87,0
  7. TJ Dukla Praha                  65,5
  8. SK Aktis Praha                  65,0

 

Družstvo žáků, ve kterém startovalo celkem 20 žáků se umístilo v kvalifikakční soutěži o postup na Mistrovství Čech na postupovém druhém místě. Bude společně s vítězem kvalifikace družstvem ASK Slavia Praha usilovat v Bílině o postup na Mistrovství České republiky. V soutěži budou také startovat družstva Liberekého, Ústeckého, Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje.

 

Nepočetné družstvo žákyň v osmičlenné kvalifikaci se umístilo na osmém místě.

 

V průběhu dlouhodobé soutěže se v soutěži vystřídalo celkem 20 žáků a 11 žákyň. Ve finálové soutěži naše družstvo posílili dva žáci a žákyně oddílu AC Jablonec nad Nisou.

Umístění družstva v jarní kvalifikační soutěži na  mistě rozhodlo o postupu do dvoukolové finálové soutěže kde získavali body žáci a žákyně jak je uvedeno v přiloženém přehledu.

 

Je třeba také vyslovit poděkování trenérům, kteří se na úspěch družstva podíleli, ze Sparty Veronice Purmanové, Janu Konopovi, Remigiu Machuriovi, Josefu  Nepomuckému , Tomáši Purmanovi a i trenérům AC Jablonec nad Nisou

 

Přejeme družstvu starších žáků úspěch v Bílině a budeme držet palce.

 

Přehled o získaných bodech pro družstvo je zde: tabulka