Na MČR do 22 let získala Sparta 2 medaile

O první zářijovém víkendu proběhlo na stadionu pražské Slavie Mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let.

Sparta vyslala do boje 6 svých atletů a štafetu na 4×100 m.

Hned v úvodu prvního dne se o medaili postarala Karolína Černá v trojskoku. Výkonem ze třetí série 12.19 m si dolétla pro bronzovou medaili. V poslední sérii ji zkusila ohrozit vítkovická Červenková, ale výkon 12.16 m ji stačil pouze na 4. místo. A Karolína si tak mohla dojít na stupně vítězů pro bronzovou medaili. K bronzu neměl daleko ani výškař Vít Molva. Který se za velké podpory z tribun mladých sparťanů přenesl přes laťku 202 cm, ale pouze horší zápis na výšce 198 m ho odsunul na nepopulární 4. místo. Výkonem 202 cm si odnesl alespoň nejlepší letošní výkon. Na nejkratším sprintu se představil dorostenec Jiří Pechar, který zaběhl 100m za 11.16 sec. Cílovou čáru proběhl jako šestý a do dalších bojů se neprobojoval. Ovšem zkušenosti z takových závodů jsou cenné. Asi lehce zklamaná proběhla cílem na 400m Marie Konopová. Výsledným časem 60.06 sec. zaostala za svým osobním rekordem 58.36 sec. více než o 1,5 sec. Na finále to bohužel nestačilo.

První den byl zakončen štafetami 4x100m. Naše štafeta ve složení Pechar, Machotka, Lumpe, Gvušč byla na startu spolu s dalšími šesti štafetami. V cíli jsme jich už tolik napočítat nemohli. Hned tři štafety nezvládli své předávky a nedoběhli a štafeta Kotlářky byla diskvalifikována. Medaile tak patřili pouze doběhnuvším štafetám. Naši kluci byli bohužel mezi těmi co si nedokázali předat ve vymezeném předávacím území, stejně tak i favoriti ze Sokola České Budějovice a pražské Slávie.

Druhý den začal opět medailově. V oštěpařském sektoru se představil junior Jiří Mulač. Po třech úvodních pokusech mu patřila stříbrná příčka, ve čtvrté sérii se přes něj bohužel dostal Kozač z SK Jeseniova a Jirka už nedokázal zareagovat a získal hodem do vzdálenosti 63.56 m druhou bronzovou medaili pro A. C. Sparta Praha.

Obrovské zlepšení během letošní sezóny je vidět na výkonech Michala Sebery, který si vylepšil osobní rekord v trojskoku o 40 cm a obsadil pěkné 5. místo výkonem14.49 m. Michal bojoval i v dálce, kde skok dlouhý 663 cm stačil na 11. místo.

Všem závodníkům a závodnicím gratulujeme!

VÝSLEDKY

Text: Veronika Purmanová, Vít Molva

FOTO: jojka.cz, Veronika Purmanová