Starší žactvo na MČR v Ostravě předvedlo řadu osobních rekordů

O víkendu 3.-4. března proběhlo v ostravské hale Mistrovství České republiky v atletice žactva. Na start se postavilo i 9 mladých Sparťanů. Ve skvělé formě se předvedli sprinteři, když Damjan Tolj i Martin Kostka si shodně vylepšili osobní rekord v běhu 60 m na hodnotu 7,49. O pouhou tisícinu sekundy byl rychlejší Damjan, což pro něj znamenalo postup do finále, kde skončil 8. v čase 7,55 s. Tomáš Řehák doběhl v osobním rekordu 7,71 šestý ve svém rozběhu. Jakub Maršálek skončil 8. v rozběhu v čase 8,12. Ve stejné disciplíně žákyň se na start postavila Barbora Křížová, která si zaběhla osobák 8,13 a to stačilo na 3. místo v rozběhu. V bězích na 150 m si osobní rekordy vylepšili všichni 4 Sparťané, kteří se postavili na start. Tomáš Řehák doběhl v čase 18,53, Martin Kostka finišoval v čase 17,79 a čas 17,72 stačil Damjanovi Toljovi na postup do finále. Postup do finále si zajistila i Barbora Křížová časem 19,27. Ve finále skončila 6. časem 19,53.
Zástupce měla Sparta i mezi překážkáři. Lukáš Veselý si vylepšil osobák na 9,63 a Marek Sečkář přeběhl překážky rovněž v osobní rekordu za 9,94.
V běhu na 800 m reprezentovala Spartu Berenika Hrašová, která si velmi nabité konkurenci dokázala vylepšit osobní rekord na 2:38.83 a to stačilo na 8. místo v rozběhu.
Jediný zástupce Sparty v technických disciplínách byla Yasmina Zaddem, která ve skoku o tyči překonala laťku ve výšce 260 cm, což pro ní znamenalo 9. místo.
Na závěr celého šampionátu jsme měli v záloze ještě po jedné štafetě kluků a holek. Dívčí štafeta ve složení Florová, Šimková, Navrátilová a Zaddem obsadilo celkově 20. místo ze 33. přihlášených štafet. Štafeta kluků pomýšlela na umístění velmi vysoko. Kluci nastoupili ve 2. rozběhu v sestavě Kostka, Řehák, Maršálek a Tolj a do cíle doběhli jako první. Bohužel po doběhu do cíle jsme se dozvěděli, že naše štafeta byla diskvalifikována za vyšlápnutí z dráhy.

Tímto bych chtěl všem zúčastněným poděkovat za vzornou reprezentaci oddílu a popřát mnoho úspěchů do dalších závodů.

 

Výsledky