Memoriál Josefa Odložila – Družstvo dívek převzalo z rukou pražské primátorky pohár za 1. místo

Memoriál Josefa Odložila

V rámci mezinárodního meetingu Memoriál Josefa Odložila na Julisce proběhly závody žactva pod názvem „O pohár pražského primátora“. Naše mladší žákyně ovládly tuto soutěž a kluci vybojovali 3. místo. Závody zahájily během na 60 m Tobiáš Hrubý, který poprvé v životě zaběhl 60 m pod 8 vteřin (7,99 s) a jasně zvítězil. Suverénně vyhrála i Barbora Křížová v čase 8,22 s. V kriketu dominovala soutěži Nicol Čadová, která si výrazně vylepšila osobní rekord na 54,12 m a s přehledem zvítězila. Z vylepšeného osobního rekordu se radoval ve stejné disciplíně i Filip Hanzal, který hodil 51,94 m a obsadil 3. místo. Ve skoku vysokém za kluky bojoval Jonáš Lupač a za holky Barbora Křížová. Oba obsadili shodně 4. místo, když Bára skočila 132 cm a Jonáš 128 cm. V předposlední disciplíně, běh na 800 metrů, nás reprezentovali Berenika Hrašová a Jonáš Lupač. Oba závod dokončili na 3. místě. Konkrétně v čase 2:35,69 Jonáš a 2:39,84 Berča. Závěrečnou disciplínou byla štafeta na 4×200 m. Holky, které běžely ve složení Anna Šimková, Klára Nováková, Františka Floriánková a Barbora Křížová, tuto disciplínu ovládly stylem start cíl ve výborném čase 1:51,61. Kluci běželi ve složení Filip Hanzal, Jonáš Lupač, Adam Pajkr a Tobiáš Hrubý. Tato štafeta finišovala na 3. místě v čase 1:59,05.

V konečném součtu tedy družstvo dívek převzalo z rukou pražské primátorky pohár za 1. místo a družstvo kluků pohár za 3. místo.

V předprogramu memoriálu Josefa Odložila jsme měli ještě další 2 zástupce. Jiří Pechar zvítězil v běhu na 110 m překážek dorostenců v novém osobním rekordu 13,83 s. Ohromnou radost měl Lukáš Kozárek, který obsadil 4. místo v trojskoku. Poprvé v kariéře totiž přeskočil patnáctimetrovou hranici (15,10 m), bohužel mu k tomu dopomohl nepovolený vítr do zad.

 

Všem zúčastněným gratulujeme k předvedeným výkonům

Výsledky žactva

Výsledky memoriálu