Atleti Sparty zahájili letní sezónu v rámci projektu Spolu na startu

Symbolicky 1. června jsme spolu s dalšími oddíly po celé ČR otevřeli sezónu 2020. Na stadionu se vystřídaly všechny kategorie od mladšího žactva až po dospělé. Zároveň proběhlo rozloučení sparťanů se zesnulým trenérem Peterem Nemšovským, na jehož počest byla zařazena soutěž v trojskoku.

O kvalitní výkony nebyla nouze. V diskařském kruhu se předvedl Tomáš Pešťák, který poslal disk do vzdálenosti 43,19 m. Ve stejné soutěži žen zvítězila Michaela Kovandová s pokusem dlouhým 36,25 m. V oštěpu žen se blýskla Jitka Harazímová výkonem 37,67 m.

V trojskoku se o kvalitní výkony postarali bývalí svěřenci pana Nemšovského. V soutěži mužů to byl Michal Sebera s výkonem 14,30 m a v soutěži žen Dominika Horniaková, která dolétla na 11,80 m.

Starší žactvo závodilo v bězích na 60 a 150 m. Obě kategorie měli jednoho vítěze. V kategorii žáků jím byl Jonáš Lupač (7,90 s respektive 19,04) a mezi žákyněmi potom Barbora Křížová (8,0 s respektive 19,63 s).

Mladší žactvo mělo na programu celý čtyřboj, který se skládal z běhu na 60 m, skoku dalekého, kriketu a závěrečného běhu na 800 m pro kluky, respektive 600 m pro holky. Mezi kluky zvítězil Michal Friedl a mezi žákyněmi zvítězila Nela Prýcová.

Všem zúčastněným gratulujeme k dosaženým výkonům a přejeme mnoho úspěchů v začínající sezóně.

Výsledky