Jiří Pechar těsně pod stupni vítězů na Mistrovství ČR dorostu.

Tři zástupci pražské Sparty odjeli bojovat o co nejlepší výkony do Ostravy na halové Mistrovství ČR dorostu.

Jiří Pechar se po nepříliš vydařeném začátku sezony postupně zlepšoval a těsně před Mistrovství ČR ukázal, že forma roste. Rozběh mu sice úplně nevyšel, ale nakonec čas 8.42 stačil na 7. místo a postup do finále. Ve finále už nebylo na co čekat. Jirka se startovní reakcí 0.113 vyrazil jak blesk. 3 soupeři byli bohužel v cíli dříve než Jirka a časem 8.24, který znamenal letošní maximum, si doběhl pro nepopulární 4. místo.

Václav Barek, který startoval ve skoku o tyči. Vzhledem k osobnímu rekordu 3.42m byla základní výška nastavena docela vysoko na 3.30m. Vašek se s tím popral statečně a hned na první pokus tuto výšku zdolal. Další postupná výška už byla výš než byl jeho osobní rekord a to 3.45m. Vašek tuto výšku ani na jeden ze tří pokusů nepřekonal a tak odjel s konečným 13. místem.

Dominik Machotka startoval ve dvou sprinterských disciplínách. V běhu na 60m si vyrovnal své letošní maximum 8.40sec. a to stačilo na celkové 18. místo. O něco lépe skončil na dvousetmetrové trati. Časem 23.35sec. si doběhl pro 15. místo.

Klukům gratuluji a přeji hodně úspěchů v letní části sezony.

 

Veronika Purmanová

Vedoucí trenér Sportovního střediska